+31 (0) 516-471002 info@chemaco.nl

Sabinsa Europe GmbH is het Europese verkoopkantoor van Sabinsa Corp. (USA)Sabinsa Corp. heeft fabrieken in de VS en in India en biedt actieve grondstoffen aan voor de voedingssupplementen  industrie.Veel van de grondstoffen die Sabinsa maakt heeft zij zelf ontwikkeld als standaardisatie van Ayurvedische producten die zij uitgebreid klinisch getest hebben. Merken van Sabinsa zijn onder andere Citrin, Bioperine, Forslean, Curcumin C3 Complex, Gugulipid.Onder andere Bioperine, Citrin, Curcumine, en Foslean hebben gepatenteerde toepassingen.

De producten van Sabinsa bleken al lang voor dit door de NVWA en later door de  EFSA voor de Europese markt verplicht gesteld werd,  vrij van PAKstoffen zoals benzo(a)pyreen

Gnosis Biotech te Desio(I) is een biotechnologiebedrijf dat API’s maakt en grondstoffen voor de voedingssupplementenindustrie. Gnosis beschikt over fabrieken met fermentatie- en opwerkingsmogelijkheden in San Antonio Zwitserland en Pisticci in Zuid-Italie. Het productieprogramma van Gnosis omvat  onder andere SAM-e; Vitamine K2; Glutathion; 5MTHF glucosaminezout (Quatrefolic); Saccharomyces Boulardii en galenische bereidingen daarvan (tabletten, sachets)Verder biedt Gnosis zich aan als contractmanufacturer van API’s zoals Teicoplanin

Sochim International SPA te Cornaredo bij Milaan(I) is distributeur voor Europa van een aantal fabrikanten van grondstoffen voor de voedingssupplementenindustrie (o.a. Cyvex en Biocell Collagen). De meeste grondstoffen kunnen in afgepaste hoeveelheden uit voorraad in Milaan geleverd worden.Verder heeft Sochim een productiebedrijf waar onder private label tabletten en sachets geproduceerd kunnen worden en verpakt.
ID-Foods srl te Garancieres en Beauce (Fr) is leverancier van een uitgebreid scala voedingsvezels, gewonnen uit een verscheidenheid van bronnen, zoals erwten, tarwe, appel, citrus, wortel enz. ID-Foods onderscheidt zich door de mogelijkheid van fijnvermaling en thermische sterilisatie van haar producten.

 Laboratorios Aplicaps, sinds jan 2021 “Cloverty”  is een Spaanse fabrikant van softgels. De fabriek is in 2013 opgericht door voormalig werknemers van Juste S.A.Q.F. Van Aplicaps kunnen wij , meestal binnen een week, uit Spaanse voorraad een groot scala aan standaardproducten leveren.

Bovendien kan Aplicaps  softgels maken volgens door u gewenste samenstelling met een miniumum van 300.000 a 500.000

Linnea SA te Locarno, Zwitserland is producent van botanical actives (zeer hoog gestandaardiseerde plantenextracten die als API gebruikt worden). Producten zijn onder andere 5-HTP, Scopolamine, Vincamine, troxerutin. Ginkgo Biloba EPG 246 & G328 extract (farmaceutisch) en ROde klaver extract 40%. HMR Lignan is een extract van picea abies dat Linnea voor de voedingssypplementenindustrie aanbiedt als ingredient voor menopauze en prostaatformules.

Taiyo Europe GmbH is het Europese verkoopkantoor van de Japanse firma Taiyo. Taiyo is de grootste producent ter wereld van groene thee extracten  onder het merk Sunphenon™ die -traceerbaar tot de plukker- gemaakt worden met waterige extractie in een fabriek in China. Momenteel hebben wij veel succes met de Matcha van Taiyo, poeder bestaande van zeer fijn vermalen jonge theeblaadjes Daarnaast maakt Taiyo  smaakvrije gemicroniseerde geencapsuleerde mineralen (Sunactive™ Fe, Sunactive™ Zn  Sunactive™ Mg)

Biosearch S.A. te Madrid produceert in verschillende fabrieken

  • plantenextracten:  Exxentia®, Al lang voordat dit door de Europese Commissie verplicht gestel werd, kon Biosearch Life in haar analysecertificaten aantonen dat hun extracten geen PAKstoffen zoals benzo(a)pyreen bevatten

  • Sinds January 2019: Plantenextracten met BIO-Label
  • essentiele olien: Eupoly-3®

  • probiotica: Hereditum®,  stammen die voorkomen in borstvoeding en stammen die voorkomen in het speeksel.